HTML

2009.03.31. 08:27 Annaausmainz

Amikor Mainz megbolondul..

Már hetek óta adós vagyok egy bejegyzéssel a mainzi karneválról (Fastnacht). Gábor sajnos éppen otthon volt, amikor itt tombolt a farsangi láz, február 21-23 között. Minden rendszerető, békés mainzi polgár beöltözve rohangált az utcán, a boltosok boszorkányok voltak, a mérnökök bohócok, a diáklányok méhecskék vagy katicák.. A karnevál csúcspontja a "Rosenmontag" volt, a nagyböjt előtti utolsó hétfő. Ekkor egész napos felvonulást tartottak a bolondok (ahogy magukat nevezik), 7 km hosszú meneteléssel. A mainziak a helyi karneváli egyesületek tagjaiként egész éven át készítik a papírmasé figurákat. Az első képen néhány ilyen bábu látható:

A felvonulás része volt vagy harminc-negyven átépített teherautó is, ahonnnan cukorkát, csokit dobáltak a közönségnek: 

Mindeközben lelkesen üvöltöttük a karneváli köszöntést: HELLAU! HELLAU!...

Nem csak az egyesületek tagjai, hanem a civilek is kitettek magukért, egészen elképesztő maskarákat lehetett látni az utcán: 

Azért a barátaink sem maradtak szégyenben, ők is beillettek a mainzi bolondok közé: 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://onsightfree.blog.hu/api/trackback/id/tr731036876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása