HTML

2009.03.12. 11:12 OnSightFree

Munka = börtön? - Matekóra

Nehezen megy visszaszoknom ennyi szabadság után, hogy újra 8 órat töltsek egy munkahelyen. De nem is ezert írok. 8 óra még azt mondom rendben van, működik is, az ember beesik 8-9 felé es hazamegy 16-17 között. Baráti.

Persze erre elsö körben rápakoltak még heti 2 órát, mert hát az emberek (nem csak én) ennél a cégnél papíron (!!!) 42 órát dolgoznak. Legnehezebb napjaim múlt héten is a 9 órások voltak, mivel egyszerűen nincs ennyi elfoglaltságom ! De ezt a szerződés aláírásakor tudhattam előre....

Már már kezdtem a gondolathoz hozzászokni, hogy 42 óra, amikor beütött az újabb remekhír... Minden áldott nap 45 perc pihenőidő van előírva, amit ugyebár le is kell dolgozni. Ez heti szinten további 3,75 órat jelent, napi szinten pedig gyakorlatban azt, hogy heti 3x9 valamint 2x10 órat kell benntöltenem.

Közel nincs ennyi munka a fejem felett, így aztán olvasgatok, netezgetek stb. Na de kérem, mi ez???

Majd talán jobb lesz, ha tényleg lesz mit dolgozni is. Addig művelődöm, persze titokban. :)

u.i. Ez a blog bejegyzés 1 hónapon belül elavul, mert hozzászokom majd az új életritmushoz. Már ha ez élet.... :))

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://onsightfree.blog.hu/api/trackback/id/tr15997538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kenley 2009.03.16. 17:02:41

Rossz ez az idő-alapú rendszer ahogy van, de tényleg nem tudom, hogy hogyan máshogy objektívan mérni valakinek a munkáját. Nálunk ugye részben eredmények alapján, részben bemondásra becsületből és csak kis részben havi fixre megy a dolog, de nyilvánvalóan ehhez már kell valami bizalmi alap. Lényeg, hogy nem kell szarrá dolgoznod magad, ha csak azt várják el, hogy benn rohadj az (talán) tűrhető. Igazság szerint nálunk az van, hogy sokan, mivel nem kötelező, még tovább benn maradnak, hogy bizonyítsanak, szóval ezzel is óvatosan kell bánni.

OnSightFree 2009.03.16. 17:13:17

En sem tudom hogy lehetne merni valakinek a munkajat. Sosem voltam meg fonok, lehet nem is leszek, nem tudom. Bar az tuti, hogy ugye lenni egy munkahelyen, hogy nincs mit tenni,ertelmetlen. Nyilvan erröl ök nem tudnak. Na de ismerem ezt, volt mar hogy panaszkodtam regebben hogy nincs eleg munkam epp, aztan kaptam annyi pluszt, hogy amikor bejött melle a normal tevekenyseg, nem birtam a kettöt együtt. Akkor mar persze az volt a minimum. A mondas miszerint "sose teljesits maximumot/lehetetlent, mert legközelebb mar minimumkent varja el a fönököd" szerintem nagyon is igaz...
Ezert is kussolok inkabb egy darabig.

De hozzateszem ezen a heten mar egyaltalan nem vagyok melo nelkul, söt, nagyon is elvezem!!!!

(bocs nincs ekezet a nemet billenytüzeten)
süti beállítások módosítása