HTML

2009.07.19. 11:49 OnSightFree

Most lehet spórolni !!!

Nem győzök ámulni a németeken. Átlagosan háromszor annyit keresnek mint mi magyarok, mégis mindig mindenhol a következő szavakat látni és hallani: sparen, günstig, Superangebot. (spórólás, jutányos, szuperajánlat). Sosem az számít, hogy egy adott cikk mennyibe is kerül valójában, hanem az, hogy mennyit is spórolhatunk a termék megvásárlása esetén. 

"Jetzt zu Mallorca fahren, und 150 euro pro Person sparen !!! "   - Véletlenül sem azt mondanák, hogy az út 800 euróba kerül, hanem hogy most 150-et spórolhatunk rajta. Az egészet nagyon nevetségesnek találom. Mert ugye, ha nem ez lenne a módszer, amin a németek kapva-kapnának, akkor nem ez lenne a bevált reklámfogás a kedves vásárló csábítására. Az egész zamatját persze nekem az adja, hogy ők spórolnak itt a több ezer eurós fizetésekből... Jót tenne nekik néhány év Magyarországon, talán valóban megtanulnának spórolni, vagy nem minden esetben ezt a szót alkalmazni....

Persze mint mindenhez, ehhez is hozzá lehet szokni. De minap megérkezett a szokásos 15 (!!!!) újságból álló reklámcsomag, és mivel most Anna nincs itt hogy végignézze, kénytelen voltam én, nehogy lemaradjak valami Superangebot-ról ( :) ).

Ekkor fedeztem fel a mélységes romantika gyöngyszemét, megoldást azon férfiak részére, akik valóban találni szeretnek és nem keresgélni, céltudatosak, mennek és vásárolnak, szerettüknek pedig valódi örömet akarnak szerezni. A globus üzletlánc akciója (ócskább üzletlánc mint a  Plus....) ugyanis ezen héten egy pár házassági gyűrű, ahol 1 áráért, most kettőt kaphatunk !!

El tudok képzelni valakit, aki nem olvasta előre az akciót, és pont a májkrémeket meg a libazsírt mustrálja, amikor szeme megakad ezen a gyönyörű, valószínűleg egyedi készitésű "aranygyűrűn", és arra gondol: Nah jó, megkérem az asszonyt, ha már ilyen olcsó, úgyis Mallorcán is spórolhatok 150eurót, meg ezen is 150-et, igy ezen a héten már 300 eurót spóroltam !  - Evvel elkönyvelheti a heti spórolási ráta teljesítését, és talán belefér még 3 chips, meg 2 Wurst estére, de csak az életbenmaradás kedvéért. Mert hát a létminimum és a szükségletek úgy tűnik relativ fogalmak, és változnak országról országra...

 

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://onsightfree.blog.hu/api/trackback/id/tr201254468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Annaausmainz 2009.07.19. 17:51:12

Nem értem. Akkor most nem is vettél???
:)

OnSightFree 2009.07.19. 18:36:27

Áh, nagyon messze van ez a Globus, megvárom mig a Plusban vagy Aldiban lesz valami akció...
:)
süti beállítások módosítása