HTML

2009.07.26. 17:38 OnSightFree

Júliusi képek

A legenda szerint Loreley szikláinál egy szirén csábította énekével az arra járó hajósokat, akik hangjától teljesen megbabonázódtak, és rendszeresen halállal lakoltak, ha füleiket nyitva tartva rabul estek eme bájnak, és hajóik a Rajna fenekén sodródtak tovább.  Azt mondják, a szirén ma már hallgatásba burkolózott, mivel nem fordulnak elő hajósbalesetek a vidéken. Erről árulkodik a következő Dsida vers is:

Link a vershez

Azonban, a Loreley szikláinál járva ellenállhatatlan vágyat éreztem hogy azon kőszék felé vegyem utamat, ahol a legenda szerint a tündér ült és dalolt. A vers alapján üres széket kellett volna találjak, de nem !! Kedves Dsida úr.... tévedett, íme a bizonyíték:

Mivel nem hagyhattam, hogy énekével továbbra is fenyegesse Németország egyik jólfizető kereskedelmi útvonalát, nem volt más választásom, minthogy  egy mandulás Magnummal elcsábítsam a szirént (mindenkinek megvan az ellenszere ugyebár), és evvel újra megmentsem a világot, mint tettem azt korábban a vérmes speyeri pók esetében. Nem elhanyagolható szempontként a tündért igen csábítónak találtam, így áldozatom hősiességéből némileg visszavesz annak mézes túloldala. A következő képen már együtt mosolygunk:

Együtt folytattuk utunkat a tündérrel, és meg sem álltunk Andernach-ig, ahol kérem nem más található, mint a világ legmagasabb hidegvízű gejzíre. Rekordmagassága állítólag 60 méter körül van, és ~100percenként tör ki. Mivel még sosem láttunk gejzírt élőben működni, nagyon izgalmas látvány volt. Eleinte kisebbeket buggyant, aztán egyre magasabbra pumpálta magát, míg végül elérte kb 30 méteres magasságát (a rekord régebben volt - khm). Miután 3-4 percig pöfékelte a vizet, visszavonult, és még percekig sziszegtette magából a tojásszagú széndioxidot. (kis kén is vegyült bele). Egyetlen szépséghibája a gejzirnek, hogy fúrt, azaz bár a mechanizmus természetes, a nyílást emberi kéz hozta létre. Mindegy, azt mondják az első egy életre szól, és ez mindenképp az első volt nekünk :)

Aki esetleg nem hitte volna el korábban, hogy valóban Loreley tündérét sikerült elrabolnom a Rajna völgyéből, annak szolgáltatnék még egy bizonyítékot. Hagytam magam becsábítani a mainzi egyetem botanikus kertjének üvegházába, ahol megpillantottunk egy aprócska virágot. Tündérem énekelni kezdett, és a virág 15-szörösére duzzadt !!! Elvégre ki tudja elhinni, hogy egy ilyen méretű virág létezhet:

Ugye-ugye. Néha a legendáknak is lehet igazságalapjuk... 

:)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://onsightfree.blog.hu/api/trackback/id/tr61269544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása