HTML

2008.12.02. 16:09 Annaausmainz

Weihnachtsmarkt (avagy a német giccsről..)

Itt Németországban komoly hagyománya van a karácsonyi vásároknak, vasárnaponként, amikor az üzletek zárva vannak, mindenki a hozzá legközelebbi vásárban szürcsöli a forraltbort.. Nieder-Olmban is van egy kicsi, helyi vásár, körhintával, ahogy illik.

A múlt vasárnap egy kaliforniai házaspárral a wiesbadeni vásárban voltunk, ott készült ez a kép  (természetesen mi is forraltbort iszunk, Wurstot (virslit) eszünk):

A mainzi vásárt sötétben fotóztam le, itt barátkoztunk össze Bennel, a részecskefizikussal (aki véletlenül éppen kaliforniai)...

A következő képen Ben az új részecskegyorsítóról magyaráz, háttérben a vásár teljes pompája, még messzebb a mainzi dóm tornya..

Hamár a karácsonyi vásárokról írok, ideteszek néhány, a karácsonyhoz kapcsolódó szörnyűséget is.. A németek fantáziája határtalan, ha az ünnepi dekorációról van szó..

Ja, ez egy hentesüzlet kirakata...

Az óriás naptárrá alakított házatBernkastel-Kues nevű faluban találtuk (ahonnan már mutattunk egyéb képeket..)

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://onsightfree.blog.hu/api/trackback/id/tr1799919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wuw 2008.12.07. 09:42:02

kar h nem lettem reszecskefizikus, tokjol hangzik. (bar a csontreszeles sem kutya)

egyebkent elbuszkelkedem, hogy a mi karacsonyi vasarainkban aus wien epres gombocot is arulnak, es az nagyon szuper.

(most nagyon igyekeztem latod?!)

süti beállítások módosítása