HTML

2009.02.23. 22:33 Annaausmainz

Laborban 2.

Az utóbbi egy hónapban nagyon sokat dolgoztam az "ózonlaborban" , egyelőre minden különösebb eredmény nélkül... (Na jó, ez nem igaz, a saját szekvenciámat már kiderítettem, Anyukámmal együtt egy igen ritka csoport tagjai vagyunk, a T1-é.)

A legutóbbi laboros kép alapján többen is megjegyeztétek, hogy nem elég biztonságos az öltözékem, a szemöldkömet is le kellene ragasztani... Na, hát újabban ezen próbálok segíteni egy extra fejkendővel:

Amint látjátok, egy ilyen kendő igen sok lehetőséget rejt magában: pl. kifejezhető vele egyéniségem, hangulatom, ami amúgy mind rejtve maradna a kezeslábas alatt..

Még egy hátborzongató képet fölteszek, a legutóbbi DNS-izolálásomról: 

Állítólag a DNS ezekben a csövekben a felső, sárgás oldatban úszik..Alul a csontpor van, amiből kivált, mert jobb szereti a vizes közeget a szerves fázisnál. A nagy probléma általában ezen centrifugálás után következik, mert a felső barnás sárga folyadékból valahogy színtelent kell kapjak..

Mostanra sikerült összesen 15 csontdarabból kinyernem a teljes vizsgált mtDNS szakaszt, legalábbis ezt remélem, mert lehet, hogy egy részük csak szimplán "szennyeződés" (modern DNS), amit réginek hiszek..

 

5 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://onsightfree.blog.hu/api/trackback/id/tr44961996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wuw 2009.02.25. 17:43:59

ez zsirallat!!!!! igazi izgalmak...

mi az a T1?

es van meg egy kerdesem, a havasi gyopar az milyen hangulatu napot jelent? mas napokon milyet hordasz? fotokat akarok!!!

havasi gyopar?!

mormotas is van?

egeres?

csokkk

Kenley 2009.02.25. 18:22:21

Hát ki mit csinál diplomamunkának... Valaki ózonlaborban izolál DNS-t csontokból, valaki meg SMS társkereső programot ír mobiltelefonra (félreértés ne essék, nem rólam van szó, de ilyesmi szinvonalon van az átlag hallgató mifelénk, Magyarország legjobb műszaki egyetemén ;)

OnSightFree 2009.02.27. 11:56:33

Ez nem diplomamunka, inkább munka diplomásoknak fiú :)
És ne gyere avval hogy én mondtam neked, mert akkor Anna előtt kell megvédenem magam !!! :P

Annaausmainz 2009.02.27. 22:47:34

Nem értettem én se, mire célzol, hogy még nem diplomáztam le, vagy, hogy teljesen színvonaltalan baromság, amit Mainzban csinálok?? Na jó, feltételezem nem akartál rosszat...
De ebből a doktorim lesz, ha minden jól alakul. Két diplomám van és nem lesz több.Punktum.

Russell44 2009.03.01. 12:17:20

A punisherem 47es szintű. Ennyit tudok én felmutatni. Többet nem. Punktum.
süti beállítások módosítása