HTML

2008.10.13. 11:53 OnSightFree

Az álláskeresés izgalmai... :)

Pénteken tapasztalt furcsaságokat kénytelen vagyok megosztani. Betévedtem egy helyi munkaerőkölcsönzőbe, hogy regisztráljam magam. (Gondolván hasonlóképpen megy mint egy fejvadászcégnél...), de előtte benéztem a munkaügyi hivatalba is, munkavállalási engedélyt kérni, biztos ami biztos. Nahát ott közölték, hogy csak akkor adnak munkavállalóit, ha már van szerződésem egy céggel, mert a munkavállalói az adott állásra vonatkozik. Eddig még rendben is lennénk.

Na de a munkaerőkölcsönzős kislány 1 óra várakozás után (...) tájékoztatott, hogy ő kizárólag munkavállalási engedéllyel a zsebemben tud velem foglalkozni. Ő viszont nem tud segiteni annak kitöltésében, mert a munkát nem ő adja, hanem majd a cég, akihez kiközvetit, tehát, aki már látja a csavart az sikithat nyugodtan, dajcslandban (...) jól megoldották ezt a kérdést... Engedélyt nem kapsz, csak ha már van szerződésed, de egy ilyen helyen meg nem kapsz szerződést, ha nincs engedélyed... haha

Persze mondanom sem kell, hogy az egész azért (is) van, mert a második generációs EU-polgárokat máshogyan kezelik, mint az első generációsokat. Így ha teszem azt spanyol lennék vagy francia, már alapból járna a munkavállalói. Magyarként nem jár...Köszi ;o)

Ettől független még mindig ott a lehetőség, hogy egy fejvadász cég szóba áll velem, mert velük nem kell szerződést kötnöm, illetve a cégek direktben. Tehát a szitu nem olyan vészes, de nem bírtam ezt nem leírni. Vicces a dolog... Megér egy két zárójeles halmazt. (...)(...)

A keresés tehát folytatódik....

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://onsightfree.blog.hu/api/trackback/id/tr28711354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Russell44 2008.10.13. 14:21:25

Adjál nekik tigrisem! :D

Kenley 2008.10.14. 10:14:44

Remélem önéletrajzba beraktad, hogy munkaidőben az üres perceket is hasznosan tudod tölteni: wowozol korlátlan időben, ez biztos sokat dob a dolgon (esetleg azt is odaírhatod hogy lassan megvan a 2. lvl70, hátha értékelik).

OnSightFree 2008.10.14. 10:16:23

Mi van, végre kommenteztek? :)

váj mí 2008.10.14. 14:42:40

Háááát nem azért a 2 darab forintosért, de Magyarországon ugyanez a helyzet a 3. generációs EU csatlakozókkal ;)
Kedvenc kérdésem: tb, adó babámöröme kártyám van-e? Hooogyne persze, ha majd rajzolok párat ;)
süti beállítások módosítása