HTML

2009.03.06. 14:10 OnSightFree

Vissza a jövőbe

Vissza a jövőbe?? Miért?

Egész életemben nagy gondot okozott címet adni. Bárminek. Igen, még egy képeslapnak is. Nemhogy egy blogbejegyzésnek. Gondoltam a fenti címmel fejezem ki legnyakatekertebben azt, hogy valami új kezdődött el, miután napi 8, néha 9 órát töltök egy irodában programozgatva, viszont valójában nem sok különbséget tapasztalok a Váci munkához képest.

Bejárogatok, kávézgatok (mármint mindenki, én nem, mert nincs kivel), netezgetek, néha dolgozgatok, bámulgatok az órára, hogy mikor kattan egyet végre. Néha azon filozófálok, hogy 16:59-röl 17:00-ra miért megy át a mutató 5x lassabban, mint bármely másik percben...  Igy tehát már érthető talán, Vissza, mert vissza a mókuskerékbe, (ahova kell is, félreértés ne essék), de eközben a jövőbe is, mert hát Herakleitosz óta úgy tudjuk, hogy folyója csak a jövőnek van, szegény jelen-nek meg nem jutott semmi...

Néha amúgy egész könnyedén szót értek a helyi emberekkel, de az hogy mennyire értem őket, nagyban függ tőlük is. Némelyek szépen és lassan beszélnek, velük nincs gondom, de p  az egyik srác akivel együtt kell működnöm, nem képes kinyitni a száját, emiatt csak 20%-át értem annak amit beszél... Angolul persze nem tud semmit, igy aztan valódi kihivás a melónak ezen része.. :)

De legalább már odáig eljutottam, hogy félelem nélkül lépek be akárhova is, legutóbb például a TB intézésénél még élveztem is a társalgást... ettől független múltkor egy középfokú nyelvtani teszten 30%-t értem el, ami hát, khm hogyis mondjam, legkevésbé sem biztatóo :)

Na de az utóbbi időben már a derdiedasra is felfigyelek, meg egyeb finomságokra, úgyhogy elöbb-utóbb kifejlődik bennem is a nyelvtan... Azon a napon fogok végleg magyarul elfelejti, azthiszem volt sein werden. Csak nehogy rámragadjon ez az irgalmatlan dialektus amit beszélnek itt néhányan...

 

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://onsightfree.blog.hu/api/trackback/id/tr50985322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Annaausmainz 2009.03.06. 21:39:22

Nehogy elferdüljön az igazság, meg kell jegyeznem, hogy Gábornak rendkívüli képessége a dialektusok gyors eltanulása..
Már október elején "strázse" volt nála az utca és "is" az én..
Viszont a kávét még mindig nem szereti, nem is issza, csak a munkahelyi ingyen ribizliszörpöt, de azt kettesével..:))

Kenley 2009.03.11. 10:27:32

That's life dúd :) Lényeg, hogy bármit is csinálsz, valamit tanulj közben, vagy legyen valami fejlődés... Mivel pénzt is keresél és tanulod nyelved szerintem minden rendben van :)
süti beállítások módosítása